Puslapiai

2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Bandelės su špinatų ir fetos įdaru (poğaça)


Kažkada teko praleisti kelis metus Stambule. Man labai patiko didžiulis bandelių, riestainių ir pyragų pasirinkimas. Poğaça - pakankamai riebios bandelės, kurios gali būti su įdaru arba be. Labai tinka pusryčiams. Gavau dovanų garsaus turkų kepėjo (man jo vardas nieko nesako, bet dabar žinosiu - Oktay Usta) knygą ir iškepiau bandelių pagal ten buvusį receptą. Gavosi puikios bandelės.

Tešlai:
2,5 stiklinių miltų
pusės pakelio mielių (21 g) (aš naudojau pakelį sausų mielių)
125 g margarino arba sviesto
1 kiaušinio
0,5 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
50 ml šilto vandens
50 ml šilto pieno
trynio aptempimui

Įdarui:
šaldytų špinatų
fetos (aš naudojau karvės pieno sūrį, panašų į mūsų baltą varškės sūrį, tik daug sūresnį)

Tikslaus kiekio nenurodau - priklausys nuo to, kiek daug įdaro norėsit turėti. Man gavosi 8 bandelės. Bandelei reikėjo 1-2 a.š. įdaro. Tai nebūtinai turi būti špinatai ir feta. Galima dėti mėsos įdarą, galima dėti lydytą sūrį, alyvuoges.

Mieles ištirpinti piene su vandeniu, prieš tai ištirpinus jame cukrų. Miltus sumaišyti su druska. Ištirpinti sviestą ir supilti į miltus. Įmušti kiaušinį. Supilti ištirpusias mieles ir užmaišyti tešlą. Palikti tešlą pailsėti 10 minučių. Padalinti į kiaušinio dydžio gabaliukus. Palikti pusvalandžiui pakilti. Pasiruošti įdarą. Paimti gabaliuką pakilusios tešlos, delno kraštu įspausti tarpą, įdėti ten įdarą ir tešlos kraštus vėl užpausti. Pyragėlius aptepti kiaušinio tryniu, galima apibarstyti juodgrūde ar sezamu, ir palikti dar 10 min pakilti. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 200C. Kepti 15-20 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą