Puslapiai

2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Pynė su trimis skirtingais įdarais


Bandau kitus Oktay Usta receptus. Šįryt iškepiau pusryčiams pynę su trimis skirtingais įdarais.

Tešlai reikės:

3 stiklinių miltų
1 pakelio sausų mielių
100 ml aliejaus
poros šaukštelių cukraus
šaukštelio druskos
50 ml šilto vandens
kiaušinio
pieno
trynio aptepimui

Įdarams reikės:

Balto sūrio (sūraus) ir petražolių

Susumulkintų graikinių riešutų ir koncentruotos pomidorų tyrės

Susmulkintų juodų alyvuogių tyrės, raudonėlio, raudonųjų pipirų

Tikslaus produktų kiekio įdarams nerašau, nes įdaro kiekis gali labai varijuoti. Be to, galima sugalvoti kitokius įdarus. Nebūtina imti alyvuogių tyrės (manau, kad Lietuvoje ją sunku būtų rasti), galima imti alyvuoges be kauliukų ir paskleisti jas ant tešlos. Manau, kad net ir virtų bulvių košė su prieskoniais čia derėtų. Aš dėjau kokius šaukštus įdaro ant iškočiotos tešlos.

Visų pirma, užminkiau tešlą. Šiltame vandeny ištirpinau cukrų, pridėjau mieles. Palikau, kad suputotų. Į dubenį subėriau miltus, druską, supyliau aliejų, įmušiau kiaušinį. Pridėjau mieles. Užmaišiau tešlą. Papildomai įpyliau pieno. Pieno pyliau tiek, kad minkoma tešlą taptų ausies lezgelio minkštumo. Tešlą palikau kilti tik tiek, kiek užtruko įdarų paruošimas.

Smulkiai supjausčiau petražoles ir sūrį. Riešutus sumaišiau su pomidorų koncentratu. Trintas alyvuoges tepiau tiesiai ant tešlos, viršų apibarsčiau raudonėliu ir pipirais.

Tešlą padalinau į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiojau, patepiau aliejumi ir tolygiai paskirsčiau įdarą. Tada tešlos gabalą suvyniojau. Iš trijų tešlos gabalų gavosi trys suvynioti vamzdeliai su įdaru. Juos supyniau į kasą ir palikau pusvalandį pakilti. Orkaitę įkaitinau iki 180 C, patepiau pynės paviršių kiaušinio tryniu ir palikau kepti. Man iškepė maždaug per pusvalandį.

3 komentarai:

  1. Oho, čia jau nemažai darbelio reikia įdėt, labai nemėgstu tešlos kočiot :) Bet prie vyno nuostabi pynė

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne tiek daug to darbo, bet zinoma laiko reikia tureti. Juk pietums ar vakarienei tokios pynes nepatieksi. Nebent prie arbatos, prie vyno ir pan. Tad turedama mazai laiko nezaisciau su tokiais dalykais. Bet siuo metu nedirbu ir galiu sau leisti zaisti virtuveje kad ir puse dienos:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki.Kai minit mielių pokelį,būtų malonu,kad nepamirštumėt gramų:7 ar 11?Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti