Puslapiai

2010 m. gegužės 15 d., šeštadienis

Morkų pyragas



Yra daug šio pyrago variantų, aš pateiksiu vieną iš jų. Pirmą kartą jį paragavau per kolegės gimtadienį. Kolegė turėjo pasidalinti savo receptu su kitais, nes pyragas visiems labai patiko. Mano vyriškajai namų pusei labiausiai patinka kremas, kuriuo užteptas pyragas. Pats pyragas jam atrodo per drėgnas. Jo mama kepa sausesnį. O man patinka drėgnas morkų pyragas :)

Pyragui reikės:

300 ml cukraus
4 kiaušinių
300 ml miltų
200 ml maltų migdolų (galima nedėti migdolų, bet atitinkamai dėti 500 ml miltų)
vanilinio cukraus
arbatinio šaukštelio druskos
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
100 ml aliejaus (tik ne alyvuogių aliejaus)
500 ml tarkuotų morkų (gausis dvi stiklinės)

Suplakti kiaušinius su cukrumi. Įmaišyti sausus produktus, aliejų ir tarkuotas morkas (bulvine tarka).Viską išmaišyti. Supilti į riebalais suteptą formą. Aš patikrinu pyragą besdama į jį šakutę. Jeigu pyragas dar skystokas, bedimo žymės užsitraukia, o jei jos lieka, pyragas jau iškepęs.
Kai pyragas jau beveik baigia kepti, paruošiame kremą.

Kremui reikės:

100 g sviesto
100 g tepamo varškės sūrio (Philadelphia) (galima jį pakeisti riebiu natūraliu jogurtu)
cukraus pudros

Ant labai mažos ugnies, arba karšto vandens inde, ištirpinkite sviestą, įmaišykite varškės sūrį (arba jogurtą). Maišant pilkite cukraus pudrą. Pilkite, kol gausite norimo tirštumo kremą. Kremą užtepkite ant dar karšto pyrago ir palikite atvėsti.
Man niekaip nesigauna padaryti gražių nuotraukų iš arti. O pyragai nelaukia, kol aš išmoksiu juos nufotografuoti - susivalgo. Ačiū draugei, kuri pasinaudojo šituo receptu ir atsiuntė man savo iškepto pyrago nuotrauką.

1 komentaras:

  1. Labai skanus morkinis gavosi, nepersaldus ir labai kvapnus, net mano išrankiajam vyrui patiko! Vietoj sviestuko naudojau margariną, kepė 40min.

    AtsakytiPanaikinti