Puslapiai

2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis

Pyragas su keptais svogūnais ir cukinija


Šitą receptą pamačiau "Delfyje" ir labai užsinorėjau išbandyti.

Mielinei tešlai reikia:

džiovintų mielių pakelio (ten parašyta, kad to kiekio užtenka 500 g miltų)
2 šaukšteliai cukraus
3/4 stiklinės šilto vandens
2 1/2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos

Įdarui:

3 svogūnų
dviejų didelių cukinijų (apie 700g)
pusės stiklinės grietinės (užsimiršau ir sudėjau visą - mažumėlę per skystas įdaras gavosi)
2 kiaušinių (palikit truputį kiaušinio pyrago paviršiui užtepti)
200 g lydyto sūrio
druskos, prieskonių (dėjau krapų, petražolių, juodų ir aštrių raudonų pipirų, raudonėlio, baziliko)

Pirma užminkiau tešlą. Sumaišiau mieles su šiltu vandeniu ir cukrumi, supyliau į miltus su druska ir užminkiau tešlą. Tešlą palikau dubeny kilti, kol ruošiau įdarą.
Įdarui smulkiai supjausčiau svogūnus ir pakepinau. Cukinijas supjausčiau kubeliais, supyliau į pasūdytą verdantį vandenį ir palikau virti apie 5 minutes. Išsėmiau apvirusius cukiniju kubelius su kiaurasamčiu ir sumečiau į keptuvę su kepančiais svogūnais. Pridėjau prieskonių ir viską apkepiau. Suverčiau apkepusias daržoves į dubenį, pridėjau grietinę ir kiaušinius (truputį kiaušinio palikti pyrago viršaus aptepimui), įtarkavau sūrį, išmaišiau.
Mielinę tešlą padalinau į dvi dalis: viena šiek tiek didesnė - apačiai ir mažėlesnė - pyrago viršui. Iškočiojau didesnę apatinę dalį, ja išklojau torto formos dugną ir šonus. Į tokią išklotą torto formą supyliau įdarą. Iškočiojau mažėlesnį tešlos gabalą ir juo, kaip dangčiu, uždengiau įdarą. Tešlos dangčio kraštai prilimpa prie iškilusių apatinio tešlos gabalo šonų. Paėmiau kiaušinio likučius ir teptuku sutepiau pyrago viršų, kad iškepęs blizgėtų. Tuo pačiu kiaušiniuotu teptuku sutepiau tešlos dangčio ir tešlos pagrindo siūles. Pašoviau į orkaitę ir kepiau, kol gražiai parudavo.
Man buvo labai skanu. Mano vyriškajam namų gyventojui pasirodė per liesa - jam pritrūko mėsos. Aš bandžiau jam įrodyti, kad čia taip ir turi būti, kad čia dviaukštė (dvipadė) vegetariška pica, bet .... reikia mėsos ir viskas. Kad vargšas bemėsis pyragas nepražūtų, pavaišinau juo kolegas. Visiems patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą