Puslapiai

2010 m. gegužės 13 d., ketvirtadienis

Varškės-sūrio tortas (cheesecake) su braškėmis



Turbūt daugelis žinote, kartą metuose tenka kepti-vaišinti-vaišintis pyragais, tortais ir kitokiais saldumynais. Prieš kelias dienas tas džiaugsmas teko man. Čia rasite torto su braškėmis (centre) receptą, kurį nusižiūrėjau iš Jamie Oliver receptų žurnale "Lecker". Tiesa, jei braškių nėra, manau kad labai tiktų ir bananai (jų būna ištisus metus).



Pagrindui reikės:

75 g sviesto
150 g trapių sausainių

Varškės-sūrio sluoksniui:

4 kiaušinių
200 g cukraus
pakelio vanilinio cukraus
125 g grietinėlės
40 g krakmolo
800 g tepamo varškės sūrio ("Philadelphia")

Braškiniam viršutiniam sluoksniui:

500 g braškių
pakelio braškinės želatinos tortams, skirtos 250 ml vandens (aš naudojau "Dr. Oetker" vokiškai - Tortenguss, angliškai - clear cake glaze)

  • Sutrupinti sausainius, ištirpinti sviestą ir supilti į sausainių trupinius. Sviestu permirkusią trupinių masę sukrėsti į riebalais suteptą torto formą. Trupinius paspausti šaukštu prie dugno. Įdėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
  • Suplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti grietinėlę ir krakmolą. Sudėti tepamą varškę ir išmaišyti. Šitą poskystę masę iškrėsti ant sustingusių sviestuotų trupinių torto formoje. Kepti orkaitėje. Pas mane dujinė orkaitė, todėl negaliu pasakyti, kokioj temperatūroj aš kepu. Kepa ilgai, ilgiau nei valandą. Varškinis sluoksnis labai iškyla, bet vos pradėjęs vėsti greitai nusėda žemyn. Kad jis taip greitai nenusėstų, palikite iškepusį tortą pamažu vėsti orkaitėje (bent 15 min).
  • Ant atvėsusio torto išdėliokite supjaustytas braškes. Išmaišykite braškinę želatiną tortams 250 ml vandens, užvirinkite. Vos užvirusį skysti užpilkite ant torto viršaus, kad apsemtų braškių sluoksnį. Palikite kambario temperatūroje, kol žemuoginis sluoksnis sustings.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą