2010 m. gegužės 15 d., šeštadienis

Kepti ančiuviai


Ančiuviai yra mažos žuvytės, silkių giminaitės. Jų daug pagaunama Viduržemio, Juodojoj jūroj. Turkams, gyvenantiems prie Juodosios jūros, ančiuviai yra tas pats, kas mums - silkė.
Aš nusipirkau jau išdarytus ančiuvius (nupjautos galvos ir išimti viduriai su stuburu). Ančiuvius apvoliojau miltuose ir sumečiau į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Kepančias žuvytes apibarsčiau druska, apvertusi - dar kartą. Iškepę ančiuviai tinka prie salotų ir duonos. Manau tiktų ir su ryžiais.
Labai paprasta ir skanu. Tik virtuvė smirda žuvim dar kelias dienas, todėl geriau kepti vasarą, kai galima palikti atidarytus visus langus:)

1 komentaras:

  1. Oi kaip noriu išsikepti, skaniai atrodo. Kaitlentės kaina dabar nėra didelė, pirksim, statysim sode jokie kvapai nebus svarbus. :D

    AtsakytiPanaikinti