2010 m. gegužės 1 d., šeštadienis

Cukinijų blyneliai


Kovą stengiausi pirkti mažiau daržovių, nes jos buvo labai jau brangios palyginus su kainomis kitais sezonais. Dabar jos jau vėl atpinga, atsiranda šviežių daržovių. Važiuodama dviračiu pro daržovių pardavėją pamačiau kritusias kainas ir nusipirkau baklažanų, cukinijų, paprikų. Baklažanus ir paprikas sunaudojau greitai, o vat su cukinijomis nežinojau, ką daryti. Taip būna - pirma prisiperku, o tada pradedu galvoti, ką daryti, kad nereikėtų išmesti. Iškepiau blynų.

Cukinijų blynams reikės:



2 cukinijų
svogūno galva
100 g ožkos sūrio
4 kiaušiniai
150 g miltų
skanu bus, jei pridėsit po porą šaukštų supjaustytų svogūnų laiškų, petražolių, krapų
druska, pipirai
  • Cukinijas sutarkavau burokine tarka, sumečiau į sietą, apibarsčiau druska ir palikau pusvalandžiui, kad nuvarvėtų išsiskyrusios sultys
  • Sumaišiau visus žalumynus, svogūnus, sūrį, kiaušinius, miltus ir, žinoma, cukinijas
  • Įkaitinau keptuvėje aliejų (naudoju saulėgrąžų) ir kepiau blynelius. Iškeptus blynelius pirma sukroviau ant popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius.
Ožkos sūris kepdamas šiek tiek pasilydo ir suteikia labai malonų skonį. Nesitikėjau.

There are some fresh vegetables again. I bought an aubergine, zucchini and peppers. An aubergine and peppers were quickly used but I did not know what to do with zucchini. I decided to make some pancakes.

For zucchini pancakes you need:

2 zucchini
an onion head
100 g goat cheese
4 eggs
150 g flour
It will be even more tasty if you add a couple of tablespoons of chopped green onions, parsley, dill
Salt, pepper

* I grated zucchini, added some salt and left it in a sieve for half an hour to drain off the released juice
* I mixed everything: parsley, dill, onions, cheese, eggs, flour and, of course, zucchini
* I heated up some oil in a pan (I use sunflower oil) and maked pancakes. I used paper towels to collect excess fat from the ready pancakes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą