Puslapiai

2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis

Raudonų lęšių sriuba


Šiuo metu tai mano mėgstamiausia sriuba. Vasarą norisi kažko vėsesnio ir šiltų sriubų nebeverdu, bet šiemet vasara pasiklydo ir net gegužės pabaigoje tenka rištis savo šiltą žieminį šaliką ir virti karštą sriubą.

Reikės:

svogūno
bulvės
koncentruotos pomidorų tyrės
pusės stiklinės lęšių
aliejaus kepimui i
šaukšto sviesto (nebūtinai, bet man skaniau, kai daržovės apkepamos su sviestu)
druskos
prieskonių (aš dedu juoduosius ir aštrius raudonuosius pipirus, kelis lauro lapelius, raudonėlio žiupsnį)
4 stiklinės vandens (dar geriau vištienos ar daržovių sultinio)

Pirma smulkiai supjaustau svogūną ir apkepinu puodo dugne ant aliejaus. Svogūnams kiek apkepus įmaišau į juos šaukštą pomidorų tyrės. Smulkiai kubeliais supjaustau bulvę ir suberiu į puodą su kepančiais svogūnais. Pridedu šaukštą sviesto. Kol svogūnai su bulvėmis kepa, praplaunu lęšius, suberiu į kepančias daržoves ir palieku dar 5 minutes kepti. Tada supilu vandenį (arba sultinį), suberiu prieskonius ir druską ir palieku viską virti ant kuo mažesnės ugnies apie 40 minučių.
Prieš valgydama į lekštę sriubos įvarvinu šaukštą citrinų sulčių.


You will need:

onion
potato
concentrated tomato puree
half a cup of lenses
oil for frying
a tablespoon of butter
salt
spices (I add black and chilli pepper, a few bay leaves, pinch of mint)
4 cups of water (chicken or vegetable broth is even better)

First cut the onion into small pieces and fry in the pot. When onions become brownish add a tablespoon of tomato puree. Cut potato into small cubes and add into the pot with onions. Add a tablespoon of butter. Finaly add the lenses and leave everything another 5 minutes to cook. Then, pour water (or broth), add spices and salt and leave everything to cook for about 40 minutes.
Before eating this soup add a spoon of lemon juice.

1 komentaras:

  1. Labai patiko ši sriuba ir, svarbiausia, be mėsos! Jau įtraukta į kasdienių sriubų sąrašą, ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti