Puslapiai

2012 m. birželio 26 d., antradienis

Tiramisu su braškėmis

Man labai patinka tiramisu. Virtualiose tinklaraštininkių vaišėse pamačiau tiramisu su braškėmis ir nusprendžiau išbandyti. Sekmadienį kaip tik buvom pakviesti pusryčių, taigi lauktuvėms padariau braškinį tiramisu. Dar gavosi dvi atskiros mažos porcijos, kurios buvo suvalgytos namie.


Jam reikėjo:

500 g maskarponės sūrio
4 kiaušiniai
100 g cukraus
pakelio vanilinio cukraus
1 arb.š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
2 puodelių stiprios kavos
100 g cukraus
biskvitiniai sausainiai (Damų piršteliai)
braškių

Kiaušinių trynius, cukrų, vanilės ekstraktą ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę išplakti iki vientisos purios masės. Sudėti maskarponės sūrį ir išmaišyti. Neplakti, o išmaišyti šaukštu, antraip kremas taps skystas.  Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į kremą.
Stiprią juodą kavą sumaišyti su cukrumi ir įpilti į lėkštę, kurioje bus mirkomi sausainiai. Po vieną imti biskvitinius sausainius ir merkti juos į kavą. Porą sekundžių palaikyti, ištraukiti ir dėti į indo , kuriame  bus patiektas desertas, dugną. Taip sausainiais iškloti visą dugną. Ant sausainių tolygiai paskleisti dalį kremo.  Ant kremo tolygiu sluoksniu paskleisti per pusę perpjautas braškes.


Taip susluoksniuoti visus turimus biskvitinius sausainius, kremą ir braškes. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo. Palaikyti desertą šaldytuve keletą valandų ar per naktį. Aš to nebepadariau, bet būtų gražu prieš patiekiant, deserto viršų apibarstyti smulkintu šokoladu ar kakava.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą