Puslapiai

2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Pupelės


Anyta išmokino mane virti pupeles. Anksčiau man jos niekaip neišvirdavo, nes per naktį išmirkiusi, aš jas iš karto virdavau su druska, prieskoniais ir daržovėmis. Ir nesvarbu, kiek valandų virdavau, jos vistiek likdavo neišvirusios. Pasirodo, išmirkusias pupeles reikia virti vandeny be druskos ir be jokių kitokių priedų. Nepamiršti karts nuo karto nugriebti susidariusias putas. Po kokios valandos pupeles turetų būti išvirusios. Tada jau galima nupilti vandenį, pridėti daržoves ir kitus priedus ir dar pavirti pusvalandį, kol daržovės suminkštės.
Aš viriau pupeles su vytinta jautiena, gausiai pagardinta prieskoniais (turkišku produktu - pastirma). Bet tiktų bet koks mėsos produktas su prieskoniais, pvz. chorizo dešra.

Taigi, reikia:
150 g pupelių
30 g pastirma
svogūno
aštraus pipiro
paprikos
pusės sriubinio šaukšto koncentruotos pomidorų tyrės
druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio, baziliko
gausiai aliejaus kepimui

  • Pupeles reikia užpilti šaltu vandeniu ir palikti mirkti per naktį. Kitą dieną virti apie valandą vandeny be jokių priedų.
  • Tuščio puodo dugne pakepinti supjaustytą svogūną. Pridėti supjaustytą pipirą ir papriką.
  • Kai daržovės apkepa, įdėti pomidorų tyrę ir gerai išmaišyti. Suversti nusunktas pupeles į daržoves, užpilti vandeniu, kad apsemtų pupeles. Nepilti per daug vandens, kad nesigautų sriuba. Pridėti druską, prieskonius ir virti apie 20 minučių. Supjaustyti vytintą jautieną nedideliais gabaliukais ir sumesti į puodą. Pavirti dar 5 minutes.
Man skanu, ir vienos, ir su ryžiais.

1 komentaras: