Puslapiai

2010 m. birželio 5 d., šeštadienis

Musaka


Iki šiol baklažanus troškindavau su faršu ir pomidorais, bet dabar nusprendžiau išbandyti kažką naujo ir padariau sluoksniuotą musaką iš bulvių, faršo, baklažano, pomidorų ir sūrio. Patiekalas gaunasi sotus ir jo daug, nes tenka juo iškloti visą kepimo skardą. Mano stiklinis kepimo indas, kur paprastai kepu visokius apkepus, yra didelis, todėl nusprendžiau kepti torto formoje - ji šiek tiek mažesnė. Ir vistiek dabar suku galvą, ką pakviesti į svečius, kad padėtų viską suvalgyti:)
Musakai (torto dydžio kepimo indui) reikės:

5-6 vidutinių bulvių
1 baklažano
1 svogūno
2 česnako skiltelių
ryšelio petražolių
300 g faršo
400 g pjaustytų pomidorų konservų
2-3 pomidorų
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
2 stiklinės pieno
70 g sūrio
pipirai, raudonėlis, čiobrelis

  • Iš vakaro išviriau bulves su lupenomis. Kitą dieną jas nulupau, supjausčiau griežinėliais ir jais išdėliojau riebalais suteptą skardą.
  • Baklažaną supjausčiau griežinėliais, palikau mirkti gerokai pasūdytame vandenyje.
  • Supjaustytus svogūną ir česnakus pakepinau, pridėjau supjaustytas petražoles, faršą, pipirus, raudonėlį, čiobrelį, druską ir kepiau kol mėsa kiek apskrudo. Tada sudėjau pjaustytų pomidorų konservus ir dar kurį laiką pakepiau. Visą mėsos ir pomidorų masę iškrėčiau ant bulvių sluoksnio.
  • Baklažano griežinėlius apkepiau keptuvėje ir pašalinau riebalų perteklių išdėliojusi ant popierinio rankšluosčio. Pomidorus supjausčiau griežinėliais. Pomidorų ir baklažanų griežinėliais padengiau visą faršo sluoksnio paviršių.
  • Sviestą ištirpinau ir į ištirpusį sviestą įmaišiau miltus. Maišydama pyliau pieną. Pridėjau druskos ir pipirų. Gautą padažą užpyliau ant bulvių-mėsos-baklažano sluoksnių.
  • Pašoviau į orkaitę. Temperatūros negaliu nurodyti (vis ta dujinė orkaitė), bet kepiau ilgai, apie 40 minučių. Kai po pusvalandžio pamačiau, kad padažas, buvęs ant baklažanų, jau pavirtęs į luobelę, užbarsčiau tarkuotą sūrį ir kepiau, kol sūris išsilydė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą