Puslapiai

2022 m. birželio 5 d., sekmadienis

Blynai su bulvių įdaru (osetiniški chebizdženai iš Beatos žurnalo)

Mano dukrai patinka bulvės, sūris ir miltiniai gaminiai, todėl nusprendžiau išbandyti šį receptą. Manau, kad ateityje vėl darysiu. Aš dariau iš pusės produktų, tai gavosi du dideli blynai. Tokie dideli, kad sunkiai abu tilpo skardoje.



Tešlai reikia:

  • 500 miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • sausų mielių (aš beriu iš akies, bet Beata nurodo 7 g)
  • 400 ml šilto vandens
  • 50 ml aliejaus

Įdarui:

  • 1 kg bulvių
  • 50 g sviesto
  • 50 ml pieno
  • 700 g tarkuoto sūrio (mocarela ir fermentinis)

Užminkiau mielinę tešlą, palikau valandai pakilti. Po valandos vėl perminkiau ir palikau kilti. Tuo tarpu galima paruošti įdarą. Virtas, dar karštas bulves užpyliau pienu, pridėjau sveisto ir sutryniau su rankiniu blenderiu. Tada pridėjau tarkuoto sūrio ir sumaišiau.

Pasiruošiau kepimo skardą su sviestiniu popieriumi, įkaitinau orkaitę iki 215 C, stalą pabarsčiau miltais. Iš tešlos atsignybame  250 g gabalą (arba paimkite ketvirtadalį tešlos). Tešlą padėjau ant miltuoto stalo ir ištampiau į šonus. Su šaukštu sudėjau ant tešlos vidurio ketvirtadalį bulvių košės. Tešlos kraštus suimu ir suspaudžiu ties blyno centru, taip uždengdama bulvių košę. Iš apačios prilaikydama blyną, perkeliu jį į skardą. Čia švelniai paspaudžiau blyną iš viršaus, kad košė tolygiai pasiskirstytų po blyną. Pats blynas dar išsitempia ir padidėja. Viduryje reikėtų padaryti skylę tešloje, kad oras turėtų, kur išeiti. Bet mano tešla ir taip kiek suplyšo, tad oras turėjo, kur išeiti. 

Kepti 10-15 min. Kai iškepa, patepti sviestu. 

Į įdarą galima pridėti pjaustytų špinatų ar burokėlių lapų. 

Kai atšalo, man netgi buvo skaniau. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą