Puslapiai

2010 m. gegužės 18 d., antradienis

Saldus pieniškas pudingas su migdolais


Dar vienas receptas iš turkiškų receptų žurnalo. Šį kartą pieniškas desertas, kurį pavadinsiu tiesiog pudingu (turkiškai - keškül). Man patinka pieniški saldumynai - ledai, ryžių pudingas. Šis ledų nepranoksta, bet kartais galima pasigaminti, kad būtų didesnė įvairovė.

Reikės (maždaug penkioms porcijoms):

1 litro pieno
5 sriubiniai šaukštai cukraus pudros (kitą sykį semsiu tuos šaukštus su kaupu - man norėjosi kiek daugiau saldumo)
1 kiaušinio trynys
1 sriubinis šaukštas miltų (be kaupo, nubrauktas)
3 sriubiniai šaukštai krakmolo (be kaupo, nubraukti)
1 šaukštas sviesto
vanilinio cukraus
50 g maltų migdolų
papuošimui - uogos ar skaldytos pistacijos

Pirma atsidedam į šalį stiklinę pieno. Likusį pieną kaitiname, supilame cukraus pudrą ir užviriname. Atidėtą stiklinę pieno sumaišome su tryniu, miltais ir krakmolu. Šitą mišinį supilame į užvirusį pieną ir dar kartą užviriname. Nepamirštam maišyti, nes dabar pienas virdamas pradės tirštėti. Įmetam sviestą. Užvirusį ir tirštėjantį pieną nukeliam nuo ugnies (pas mane dujinė, tai aš tikrai nuo ugnies nuiminėju). Suberiam vanilinį cukrų ir migdolus. Išmaišome ir supilstome į indus, kuriuose desertas bus pateiktas. Paliekame atvėsti. Geriausia kelias valandas šaldytuve. Papuošiam uogom ar apibarstom skaldytais pistacijų riešutais.




1 komentaras:

  1. Oi kaip mėgstu šį desertą. Labai apsidžiaugiau receptu nes iki šiol pudingų sudėtis man buvo gili paslaptis! Niam niam niaaaaaam, labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti