Puslapiai

2012 m. birželio 5 d., antradienis

Vandeny virtas pyragas (Su böregi)



Pamaciau pas Jolitą vandeny virtą pyragą ir tuoj pat žinojau, kad darysiu. Mano vyras pirma skeptiškai šypsojosi, bet rezultatu liko patenkintas. Sakė, kad siųs nuotraukas savo mamai. O pyragą man padėjo daryti pusės metų dukrytė (kaip ir pas Jolitą:) ), arba galima tai priimti kaip papildomą iššūkį - daryti pyragą ir tuo pačiu prižiūrėti vaiką.
Aš viską irgi dariau iš pusės kiekio. Todėl surašau mažesnį kiekį produktų.

Tešlai
2 kiaušiniai
50 ml vandens
25 ml natūralaus jogurto
3 st. miltų
1 valg. š. aliejaus
1 arb. š. druskos

Įdarui
apie 200gr balto sūrio ar fetos
saujelės petražolių

Dar reikės
75 gr margarino
2 valg. š. sviesto

Tešlai virti
3,5 l vandens
2 valg. š. druskos

Tešlai užmaišyti man prireikė daugiau miltų, nei Jolitai (stiklinė stiklinei nelygi). Žiūrejau, kad tešla būtų ausies lezgelio kietumo (labai patinka šis turkiškas palyginimas). Kočiojant tešlą, daug kur man atsivėrė skylės, bet nekreipiau dėmesio - vistiek tešla susirango skardoj ir tų skylių nebesimato. Pas Jolitą visas procesas aiškiai aprašytas, o dar aiškiau pasidaro pažiūrėjus nuotraukas.
Aš kepiau pyragą torto formoj. Kitą kartą gerai teptuku paskirstysiu riebalus ant kiekvieno tešlos sluoksnio. Dabar tik greitai greitai šaukštu, kur pašlaksčiau, kur nepašlaksčiau. Tai va ten, kur nepašlaksčiau tie tešlos lakštai sukibo. Ypač tai pasijuto pyragui atvėsus.


2 komentarai: