2011 m. birželio 26 d., sekmadienis

Obuolių ir pudingo desertas


Aš dažnai verdu visokius pudingus, o čia dar viena variacija pudingų tema.

Reikės:
2-3 obuolių
2-3 š. cukraus (priklausomai nuo to, ar obuoliai saldūs, ar rūgštūs)
1 a.š. cinamono (man cinamono niekada nebūna per daug)
0,5 a.š. imbiero miltelių
75 g cukraus
pusės litro pieno
kiaušinio trynio
2 š. krakmolo

Pirma išsivirti obuolienę. Sutarkuoti obuolius per burokinę tarką, krauti į puodą, pridėti cukrų ir prieskonius ir kaitinti, kol obuoliai suminkštėja ir pavirsta į košę. Obuolienę sudėti į indelius, palikti vietos pudingui.
Toliau virti pudingą. Cukrų suberti į pieną, įmaišyti kiaušinio trynį. Viską kaitinti. Kol pienas kaista, krakmolą užpilti šaltu vandeniu (tik tiek, kad vos vos apsemtų krakmolą) ir gerai išmaišyti. Pienui užvirus maišant pilti krakmolą. Būtinai maišant, nes antraip pudingas nebus vientisas, o sustings gniutulais. Sumažinus ugnį dar pamaišyti, kol matysis, kad pudingo kosistencija nebesikeičia. Tada užpilti pudingą ant obuolienės ir palikti viską atšalti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą