Pavadinau kviečių kukuliais, bet tai specialiai apdorotos, skaldytos kviečių krupos. Panašios į kuskus, tik kuskus gaminamas daugiausiai iš manų. Turkai tas kviečių kruopas vadina bulgur. Jos išverdamos, vėliau vėl išdžiovinamos ir šitaip apdorotos parduodamos. Tokias kruopas užtenka užpilti karštu vandeniu ir palaukti. Kruopos sugeria vandenį ir suminkštėja. Smulkaus malimo kruopos virsta į vientisą košę, iš kurios galima lipdyti kukulius. Dažniausiai kukuliai daromi maišant bulgur su virtais raudonais lešiais. Aš užtikau turkiškame žurnale "Sofra"receptą su sezamais ir nusprendžiau išbandyti.
Reikės:
stiklinės smulkaus malimo bulgur kruopų
50g sezamo sėklų
svogūno
3-4 šaukštų aliejaus
1 šaukšto koncentruoto pomidorų padažo
petražolių, druskos
Bulgur užpilti karštu vandeniu, palaukti, kol visas vanduo susigers. Turi gautis tirštos bulvių košės konsistencijos masė.
Svogūną apkepinti aliejuje, įmaišyti pomidorų padažą. Sezamo sėklas taip pat trumpai paskrudinti keptuvėje be aliejaus.
Petražoles kuo smulkiau supjaustyti.
Viską sudėti į bulgur ir gerai išmaišyti minkant rankomis masę lyg tai būtų tešla. Nepamiršti pridėti druskos. Išmaišius pabandyti formuoti kukulius. Jei masė per skysta ir kukulius sunku suformuoti, palaukti valandą. Bulgur kruopos sugers skysčio perteklių.
Suformuotus kukulius išdėlioti ant salotų lapų, arba papuošti petražolių lapeliais.
Svogūną apkepinti aliejuje, įmaišyti pomidorų padažą. Sezamo sėklas taip pat trumpai paskrudinti keptuvėje be aliejaus.
Petražoles kuo smulkiau supjaustyti.
Viską sudėti į bulgur ir gerai išmaišyti minkant rankomis masę lyg tai būtų tešla. Nepamiršti pridėti druskos. Išmaišius pabandyti formuoti kukulius. Jei masė per skysta ir kukulius sunku suformuoti, palaukti valandą. Bulgur kruopos sugers skysčio perteklių.
Suformuotus kukulius išdėlioti ant salotų lapų, arba papuošti petražolių lapeliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą