Puslapiai

2010 m. spalio 22 d., penktadienis

Šokoladinis pudingas


Mano namuose šokoladinis pudingas yra mėgstamas desertas. Anksčiau pirkdavau miltelius pudingui, kuriuos reikėdavo sumaišyti su pienu ir užvirinti. Bet būdama tokia taupuolė pradėjau skaičiuoti, kad tie milteliai man per brangiai atsieina, o juk į jų sudėti įeina tik cukrus, kakava, standikliai, dažikliai, aromatai. Cukrus, kakava ir krakmolas nėra tokie brangūs, o dažiklių ir aromatų nereikia.
Dabar pudingą visada verdu pati. Jam reikia:

1 l pieno
150 g cukraus
3 š. kakavos
3 š. su kaupu krakmolo
3-6 langelių tamsaus šokolado (nebūtina)

Truputį pieno įpilu į puodelį (pusę puodelio), jame vėliau tirpinsiu krakmolą. Likusį pieną supilu į puodą, pridedu cukraus, kakavos. Retkarčiais viską pamaišydama, užvirinu pieną.
Kai matosi, kad pienas netrukus užvirs, krakmolą ištirpinu puodelyje su pienu. Į verdantį pieną suberiu tamsaus šokolado langelius (nebūtina, bet pudingas pasidaro dar šokoladiškesnis).
Maišau pieną, kol jis užverda, tada vis maišydama supilu ištirpintą krakmolą. Virdama maišau toliau, kol visa masė pradeda tirštėti. Dar karštą tirštą pudingą supilstau į indelius ir palieku atvėsti ir sustingti.

5 komentarai:

  1. O geras, aš taip mėgstu tuos netikrus pudingus iš pakelių, šitą irgi bandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išmėginau receptą :) Labai skaniai išėjo - skaniau nei iš pakelio :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, o trynių nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nededu tryniu i sokoladini pudinga. Bet manau, kad idejus tryniu, pudingas nuo to nesuprastetu, jo konsistencija turetu tapti svelnesne, o skonis neturetu labai keistis. Taciau,praktiskai nesu isbandziusi - man kiausiniu gaila.

      Panaikinti
  4. Superinis labai gerai gavosi, ir greitai pagaminama ir labai skanu :) ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti