Puslapiai

2010 m. spalio 10 d., sekmadienis

Baklažanai įdaryti ryžiais



Galvojau, ką gi violetinio galima pagaminti violetinei savaitei. Baklažanai yra violetiniai, bet paprastai juos nulupu prieš ruošdama kokį patiekalą ir violetinės spalvos nebelieka. Turėjau džiovintų neluptų baklažanų ir nusprendžiau pabandyti juos įdaryti. Violetinės spalvos ryškumą palieku kitų teismui:) Kur galima būtų Lietuvoje rasti džiovintų baklažanų arba kaip juos reikia džiovinti irgi nežinau. Aš jų nusiperku turkų parduotuvėje Vokietijoje.

Taigi įdarytiems baklažanams reikės:

apie 15 džiovintų baklažanų
250 g indelio pjaustytų pomidorų
poros česnako skiltelų

įdarui:

1 stiklinės ryžių
1 svogūno
ryšelio petražolių
2 pomidorų
1 a.š. skaldytų pistacijų
po 1 a.š.džiovintų mėtų, cinamono, cukraus
pipirų
pusės citrinos sulčių
druskos
aliejaus kepimui
alyvuogių aliejaus

Pirma paruošiu įdarą. Dideliame vandens kiekyje užviriau ryžius ir virinau 10 min. Tada nukošiau.Kol ryžiai virė, supjausčiau ir pakepiau svogūną, pridėjau pjaustytas petražoles, pistacijas ir dar pakepinau, kol petražolės sukrito. Ryžius sumaišiau su keptais svogūnais ir petražolėmis, pridėjau prieskonius, cukrų, druską. Išspaudžiau pusę citrinos ir dar kartą viską išmaišiau.
Tada keptuvėj pakepinau porą smulkiai supjaustytų česnako skiltelių ir sumaišiau su pjaustytais pomidorais. Įbėriau pipirų, džiovinto baziliko, druskos. Įmaišiau tris-keturis šaukštus alyvuogių aliejaus. Pripyliau pusę stiklinės vandens. Paruoštą pomidorų masę supyliau į puodą, kuriame troškinsiu įdarytus baklažanus.
Džiovintus baklažanus prikimšau paruoštu ryžių įdaru ir sudėjau į puodą su pomidorų skysčiu. Skystis turėtų semti beveik tris ketvirtadalius baklažanų, palikdamas neapsemtas tik pačias viršūnėles. Jei skysčio trūksta galima pripilti vandens.
Viriau apie valandą kelis kartus papildydama vandenį puode. Paskutinį ketvirtį valandos palikau puoda virti be dangčio, kad skysčių perteklius nugaruotų ir liktų tik pomidorai.
Patiekti su jogurtu ar grietine.

4 komentarai:

  1. Niekad nemacius dziovintu baklazanu... hm, net i akis nekrite. Ka dar galima su jais daryti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš jų ne visada matau savo lankomoje turkų parduotuvėje. Matyt karts nuo karto tik užveža. Daugiau nelabai įsivaizduoju, ką galima būtų su jais daryti. Ten tik sudžiovintas luobas likęs, tai belieka kažkuo vidų prikimšti. Manau galima būtų su įdaru daug eksperimentuoti. Su ryžiais, su kuskusu, su kokiom daržovėm, su mėsa....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilniuj yra turku parduotuve Ibrahimo prekybos centre Kalvariju gatvej

    AtsakytiPanaikinti