2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

Sausainiai su marcipaniniu slyvų įdaru


Sausainiai labai tinkantys prie arbatos. Juos atradau lietuviškame receptų žurnale, bet nebežinau kokiame.

Tešlai reikės:

150 g miltų
60 g maltų migdolų
100 g cukraus pudros
vanilinio cukraus pakelio
kiaušinio trynio
120g sviesto

Įdarui reikės:

75 g džiovintų slyvų (originale buvo abrikosai, bet aš turėjau tik slyvas)
200 g marcipaninės masės
2-3 šaukštai obuolių sulčių (originale buvo apelsinų sultys)
kiaušinio baltymo
75 g migdolų plokštelių

Visus tešlai skirtus produktus sudėti į dubenį ir užminkyti vientisą tešlą. Suspausti ją į rutulį ir padėti į šaldytuvą.
Tuo tarpu paruošti įdarą. Slyvas supjaustyti plonomis juostelėmis, užpilti sultis ir sutrinti su blenderiu. Įmaišyti marcipaninę masę.
Tešlą iškočioti iki 5mm storio ir išpjauti iš jos 4 cm skersmens apskritimus. Į juos įdėti po šaukštelį įdaro ir apspausti įdarą tešla, suformuojant rutuliukus.
Kiaušinio baltymą išplakti. Į jį įmerkti rutuliukus ir pavolioti migdolų plokštelėse. Kepti 13-15 min 190C orkaitėje. Mano senoje dujinėje orkaitėje jie kepė apie pusvalandį. Kai migdolų plokštelės ir sausainių apačia pradėjo skrusti, ištraukiau iš orkaitės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą