Sausainiai labai tinkantys prie arbatos. Juos atradau lietuviškame receptų žurnale, bet nebežinau kokiame.
Tešlai reikės:
150 g miltų
60 g maltų migdolų
100 g cukraus pudros
vanilinio cukraus pakelio
kiaušinio trynio
120g sviesto
Įdarui reikės:
75 g džiovintų slyvų (originale buvo abrikosai, bet aš turėjau tik slyvas)
200 g marcipaninės masės
2-3 šaukštai obuolių sulčių (originale buvo apelsinų sultys)
kiaušinio baltymo
75 g migdolų plokštelių
Visus tešlai skirtus produktus sudėti į dubenį ir užminkyti vientisą tešlą. Suspausti ją į rutulį ir padėti į šaldytuvą.
Tuo tarpu paruošti įdarą. Slyvas supjaustyti plonomis juostelėmis, užpilti sultis ir sutrinti su blenderiu. Įmaišyti marcipaninę masę.
Tešlą iškočioti iki 5mm storio ir išpjauti iš jos 4 cm skersmens apskritimus. Į juos įdėti po šaukštelį įdaro ir apspausti įdarą tešla, suformuojant rutuliukus.
Kiaušinio baltymą išplakti. Į jį įmerkti rutuliukus ir pavolioti migdolų plokštelėse. Kepti 13-15 min 190C orkaitėje. Mano senoje dujinėje orkaitėje jie kepė apie pusvalandį. Kai migdolų plokštelės ir sausainių apačia pradėjo skrusti, ištraukiau iš orkaitės.
Tuo tarpu paruošti įdarą. Slyvas supjaustyti plonomis juostelėmis, užpilti sultis ir sutrinti su blenderiu. Įmaišyti marcipaninę masę.
Tešlą iškočioti iki 5mm storio ir išpjauti iš jos 4 cm skersmens apskritimus. Į juos įdėti po šaukštelį įdaro ir apspausti įdarą tešla, suformuojant rutuliukus.
Kiaušinio baltymą išplakti. Į jį įmerkti rutuliukus ir pavolioti migdolų plokštelėse. Kepti 13-15 min 190C orkaitėje. Mano senoje dujinėje orkaitėje jie kepė apie pusvalandį. Kai migdolų plokštelės ir sausainių apačia pradėjo skrusti, ištraukiau iš orkaitės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą