Vyras čia kurią dieną atnešė neprašytas popierinių keksiukų formų - nusprendžiau, kad čia užuomina į tai, kad reikėtų jų iškepti. Prieš mėnesį tas pats vyras parvežė iš Airijos lauktuvių receptų knygą "Sara Lewis" "Cakes and bakes". Taigi, pažiūrėjau, kokie ten keksiukai paprasčiausi ir lengviausiai darosi. Radau šokoladinius keksiukus. 12 vienetų tokių keksiukų reikia:
275 g miltų
25 g kakavos
3 a.š. kepimo miltelių
150 g cukraus
75 g sviesto (išlydyto)
3 kiaušinių
150 ml pieno
vanilinio cukraus
200 g balto šokolado (susmulkinto)
100 g juodo/pieniško šokolado
Reikia sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir kakavą. Pridėti išlydytą sviestą, išplaktus kiaušinius, pieną ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti. Galų gale įdėti sutrupintą baltą šokoladą ir dar kartą sumaišyti. Tešlą iškrėsti į keksiukų kepimo formeles išklotas popierinėm formelėm. Kepti apie 20 minučių iki 200C įkaitintoj orkaitėj. Iškepusius palikti praaušti. Tuo metu ištirpinti tamsų šokoladą ir juo aplieti keksus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą