Reikės:
saujos petražolių
500g grietinės
druskos, pipirų, cukraus
1 svogūno, 2 skiltelių česnako
650 g pomidorų
1 a.š. aštrios čili pastos (harissa)
3 didesnių baklažanų (apie 1 kg)
Grietinę sumaišyti su supjaustytom petražolėmis, druska ir pipirais.
Pakepinti smulkiai supjaustytą česnaką ir svogūną, pridėti kubeliais supjaustytus pomidorus ir kepti, kol pomidorai suminkštės. Įmaišyti druską, pipirus, žiupsnį cukraus ir aštrią čili pastą. Kepti, kol viskas virs vientisu padažu.
Baklažanus supjaustyti griežinėliais ir apkepinti aliejuje. Apkepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą