Padariau vyniotinį pagal AJ receptą. Gavosi skanus. Brolis nenorėjo patikėti, kad čia namie darytas, o ne pirktinis. Kažkada bandžiau daryti Kuršėnų vyniotinį su "liesesniu" kremu - pamažinau sviesto kiekį. Bet kremas gavosi per skystas ir viskas tekėjo. Daugiau nebenukrypsiu nuo klasikinio recepto. O jam reikia:
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremas
180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. varškės (pertryniau per sietelį)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi
iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti
baltymus ir sudėti į trynių masę. Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį.
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš
karto suvynioti ir atvėsinti.
Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra.
Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą