2011 m. spalio 25 d., antradienis

Pyragas su mėsos įdaru (börek)

Dar vienas pyragas pagal turkišką receptą. Padariau pusryčiams, bet likučiai tiko ir pietums:)

Tešlai reikės:
3 stiklinių miltų
1 kiaušinio
druskos
1,5 stiklinės vandens
150 g sviesto arba margarino
3 š. aliejaus

Įdarui:
200 g faršo
3 svogūnų
ryšelio petražolių
druskos, pipirų

Mėsos įdaras pas mane jau standartinis - su virtuviniu kombainu susmulkinu svogūnus ir petražoles, pakepinu, pridedu faršą ir prieskonius kaitinu toliau, kol viskas iškepa.
Iš miltų, druskos, kiausinio ir vandens užmaišome tešlą. Tešlą paliekame pailsėti, tuo tarpu ištirpiname sviestą. Tešlą padaliname į dvi dalis ir kievieną iškočiojame. Ant vieno tešlos gabalo paskirstome ištirpusį sviestą ir užklojame kitu tešlos gabalu. Kepimo formą sutepame aliejumi. Aliejumi sutepame ir dvigubos tešlos viršų. Rankomis tempiame dvigubą tešlą ir formuojame ilgą juostą. Išilgai juostos paskirstome mėsos įdarą, juostą suvyniojame vamzdeliu taip, kad mėsos įdaras liktų viduje.

Suformuotą tešlos vamzdelį suraitome kepimo formoje ir pašauname į orkaitę (įkaitinta iki 180C).
Aš tešlos viršų patepiau tik aliejumi. Gal gražiau būtų buvę, jei dar patepčiau tryniu.

2 komentarai:

  1. O valgėt vieną, su kokiu padažiuku ar daržovėm?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viena valgem, uzsigerdami arbata. Mano vyras megsta tokius dalykus atvesusius valgyti uzsikasdamas obuoliu:) cia kaip kam patinka.

    AtsakytiPanaikinti