Gana dažnai darau šiuos lietinius. Receptą kažkada nusižiūrėjau pas Bea. Patogu pridaryti tokių lietinių savaitgalį, o darbo dienomis užtenka tik pakepinti keptuvėj ir vakarienė paruošta.
Tešlai reikia (man gaunasi 10 lietinių iš tokio kiekio):
3-4 kiaušinių (priklausomai nuo kiaušinių dydžio)
200 g miltų
500 ml vandens
2 šaukštų aliejaus
druskos
Įdarui:
2-3 svogūnų
ryšelio petražolių
200 g faršo
druskos, pipirų, džiovinto raudonėlio, džiovinto baziliko
Pirma užmaišau lietinių tešlą. Suplaku kiaušinius, įdedu miltus, druską, gerai išmaišau. Pridedu aliejaus. Vis maišydama tešlą pamažu supilu vandenį. Palieku tešlą pusvalandžiui ant stalo ir tuo tarpu pasiruošiu įdarą.
Svogūnus ir petražoles susmulkinu virtuviniu kombainu. Pakepinu keptuvėje. Pridedu faršą, prieskonius.
Tada įkaitintoj keptuvėje kepu lietinius ir į kiekvieną dedu mėsos įdarą. Įdaro dedu nedaug, viena šaukštą. Jeigu kas deda daugiau įdaro, tai reikia atitinkamai daugiau faršo imti.
Taip paruoštus lietinius laikau šaldytuve. Prieš valgant pakepinu keptuvėje.
Tešlai reikia (man gaunasi 10 lietinių iš tokio kiekio):
3-4 kiaušinių (priklausomai nuo kiaušinių dydžio)
200 g miltų
500 ml vandens
2 šaukštų aliejaus
druskos
Įdarui:
2-3 svogūnų
ryšelio petražolių
200 g faršo
druskos, pipirų, džiovinto raudonėlio, džiovinto baziliko
Pirma užmaišau lietinių tešlą. Suplaku kiaušinius, įdedu miltus, druską, gerai išmaišau. Pridedu aliejaus. Vis maišydama tešlą pamažu supilu vandenį. Palieku tešlą pusvalandžiui ant stalo ir tuo tarpu pasiruošiu įdarą.
Svogūnus ir petražoles susmulkinu virtuviniu kombainu. Pakepinu keptuvėje. Pridedu faršą, prieskonius.
Tada įkaitintoj keptuvėje kepu lietinius ir į kiekvieną dedu mėsos įdarą. Įdaro dedu nedaug, viena šaukštą. Jeigu kas deda daugiau įdaro, tai reikia atitinkamai daugiau faršo imti.
Taip paruoštus lietinius laikau šaldytuve. Prieš valgant pakepinu keptuvėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą