Puslapiai

2010 m. rugsėjo 12 d., sekmadienis

Špinatų pyragas


Dar vienas turkiškas receptas. Labai paprasta ir greita pagaminti, jei rasite parduotuvėje turkiškos tešlos pyragams (yufka/pastry leaves). Ne filo tešlos, o storesnes, skirtos turkiškiems pyragams (börek).

Reikės:

400 g turkiškos tešlos lakštų
500 g špinatų (aš visada perku šaldytus)
50-100 g fetos sūrio (Bandžiau su lietuvišku varškės sūriu. Irgi tinka.)
druskos, aštrių raudonųjų pipirų
aliejaus skardai ir tešlos lakštams sutepti
kiaušinis

Pirma supjaustau špinatus, jei jie nepakankamai smulkūs. Tada susmulkinu sūrį, suberiu į špinatus. Įberiu druskos ir pipirų. Išmaišau.
Pasitiesiu tešlos lakštus. Jie paprastai būna didelio ovalo formos, tai aš perpjaunu išilgai to ovalo, kad lengviau butų tuos lakštus susukti. Su teptuku ištepu tešlos paviršių aliejumi. Labai plonu, nevientisu sluoksniu paskleidžiu špinatus su sūriu ir susuku tešlos lakštą. Įdedu į skardą. Taip susuku visus tešlos lakštus ir spirale iškloju jais skardą.
Išplaku kiaušinį su dviem šaukštais aliejaus. Tuo mišiniu aptepu pyrago viršų. Kepu orkaitėj, kol pyragas paruduoja.

2 komentarai:

  1. O ar tos tešlos Lietuvoje apskritai būna pirkti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš nemačiau. Mačiau "Prizmoj" filo ir kadayif tešlos, bet šitos nepastebėjau.
    Pati tešla padaryta tiesiog iš miltų, druskos ir vandens. Šitą galima ir namie padaryti. Bet vėliau iškočioti tešlos lakštai (milimetro storumo) dar šiek tiek apkepinami be riebalų ant iškilaus gaubto paviršiaus. Gal galima būtų mėginti keptuvėje be riebalų apkepinti, tik labai jau maži tešlos lakštai gausis.

    AtsakytiPanaikinti