Pastebėjau, kad visi mano patiekalai yra, arba turkiški, arba "oliveriški" iš žurnalo "Lecker":) Taigi, "oliveriškas" receptas - skanu, paprasta, greita.
Reikės:
250 g spageti (gali būti ir kitokie makaronai)
70 g šaldytų žirnelių
150 g kreminės varškės
100-150 g lašišos
saujos rukolos
pusės citrinos sulčių
druskos, pipirų
Pasūdytame vandeny užvirti spageti makaronus. Aš paprastai verdu juos 10 minučių. Al dente makaronus reikėtų virti kiek trumpiau, bet man skaniau, kai jie būna minkštesni nei al dente. Taigi, po 5 minučių virimo sumečiau žirnelius, kad per likusias 5 minutes, jie spėtų išvirti.
Kai makaronai baigė virti, prieš juos nukošdama į atskirą puodą įpyliau 150 ml skysčio, kuriame virė makaronai. Į šitą skystį įdėjau kreminę varškę, druskos, gerai išmaišiau ir sudėjau gabalėliais supjaustytą lašišą. Viską užviriau ir virinau apie 5-10 minučių, kol lašiša išvirė. Išvirusi ji labai lengvai byra paspaudus šakute prie puodo sienelės.
Varškės padažą su lašiša įmaišiau į makaronus, apšlaksčiau citrinos sultimis, pridėjau pipirų. Užbarsčiau pjaustytos rukolos ir viską išmaišiau.
Kai makaronai baigė virti, prieš juos nukošdama į atskirą puodą įpyliau 150 ml skysčio, kuriame virė makaronai. Į šitą skystį įdėjau kreminę varškę, druskos, gerai išmaišiau ir sudėjau gabalėliais supjaustytą lašišą. Viską užviriau ir virinau apie 5-10 minučių, kol lašiša išvirė. Išvirusi ji labai lengvai byra paspaudus šakute prie puodo sienelės.
Varškės padažą su lašiša įmaišiau į makaronus, apšlaksčiau citrinos sultimis, pridėjau pipirų. Užbarsčiau pjaustytos rukolos ir viską išmaišiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą