Puslapiai

2022 m. vasario 7 d., pirmadienis

Trijų šokoladų tortas

Patinka man gaminti virtuvėje, bet aš tik su dukra gyvenu ir mes tiek daug nevalgome. Nusprendžiau pabandyti pardavinėti savo iškeptus tortus. Iškepti tai nesunku, bet va papuošti - čia atskiras menas. Ir parduoti irgi menas. Pradžiai užsipirkau kartoninių dėžių ir padėklų tortams, visokių antgalių, lopetėlių. O dabar kiekvieną savaitgalį kepu vis kitokį tortą ir išdalinu kaimynams. Treniruojuosi. Tiesa pardaviau vieną sumažintą Napoleoną (tą sumažintą daryti sunkiau, nei didelį, bet ko nepadarysi dėl pirmo kliento) ir turiu užsakymą dar vienam Napoleonui ir vienam vaikiškam tortukui. Kol kas nieko neuždirbau - vienos išlaidos (o kur dar pabrangusi elektra). Bet smagu.

Šį savaitgalį dariau trijų šokoladų tortą. Jo kepti nereikia, tai elektrai sutaupiau. Rėmiausi Saulėtos virtuvės receptu.


Pagrindui:

200 g šokoladinių sausainių (neradau, naudojau sausainius su šokoladinio kremo pertepimu)
100 g sviesto, tirpinto

Juodojo šokolado musui:
200 g juodo šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
lapelis želatinos

Pieniško šokolado musui:
200 g pieniško šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
lapelis želatinos

Baltojo šokolado musui:
200 g balto šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
lapelis želatinos

jei lieka grietinėlės, galima suplakti su cukrumi ir panaudoti papuošimams.

Pagrindui susmulkinau sausainius iki trupinių, užpyliau ištirpdytu sviestu ir išmaišiau. Išklojau torto formos dugną trupinių mase ir išlyginau. Dar nesugalvojau, ką padaryti, kad tortas vėliau lengvai išsitrauktų iš formos. Galima iškloti kepimo popieriumi, bet tada sustingusio torto šonuose matosi popieriaus klosčių paiktos žymės. Aš perbraukiau peiliu palei torto kraštus prieš atidarydama torto formą ir ištraukdama tortą, bet tada peilis palieka dryžius tarp skirtingų spalvų šokolado sluoksnių. Žodžiu - smulkmena, bet svarbi, jei nori pardavinėti tortus. Reikės dar ieškoti sprendimo.

Pirma suplakiau grietinėlę. Tada į šaltą vandenį pamerkiau želatinos lapelius (galima visus tris, greitai tie sluoksniai pasidaro). Ištirpinau juodą šokoladą su sviestu. Į ištirpusį šokoladą įdėjau nusupaustą (nugręžtą) želatinos lapelį ir išmaišiau, kol ištirpo. Grietinėlę reikės dalinti į tris apylyges dalis, kad užtektų kiekvienam šokolado sluoksniui. Pirma įmaišiau į šokoladą nedaug grietinėlės, o tada jau likusį grietinėlės trečdalį. Bet kitą sykį bandysiu tiesiog vėl plati grietinėlę su šokoladu, o ne maišyti. Gautą masę užpilti ant torto pagrindo ir padėti šaltai. Užtenka laiko, kol paruošiamas kitas šokolado sluoksnis. 

Lygiai taip pat padaryti likusius šokolado sluoksnius. 

Aš palikau tortą per naktį stingti. Kitą rytą išėmiau jį iš formos. Suplakiau likusią grietinėlę su cukrumi ir pabandžiau papuošti tortą. Bandžiau ir gėles spausti iš grietinėlės, bet nesigavo. Dar neišmokau. Apibarsčiau prieš kelis metus rinktų ir sudžiovintų kiaulpienių žiedlapiais. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą